Galéria
Prinášame Vám fotogalériu a záznam z podujatia.
Zdroj: Nadácia Polis
Fotografie: Richard Kohler
Predošlé
Ďalšie
Diskusia o tom, ako by mal vyzerať náš potravinový systém, o ekologickom hospodárení, udržateľnej produkcii zdravých a bezpečných potravín, o tom, či vieme zabezpečiť potravinovú sebestačnosť v Európe, na Slovensku. Rozprávanie aj o pôde ako zdroji nášho zdravia – kedy orať a kedy použiť bezorbovú technológiu, ako z vypestovaných potravín pripraviť hodnotné jedlo. Diskusia aj o tom, či dokáže EÚ a jej politiky pružne zareagovať na krízové situácie pri získavaní potravinárskych komodít.
Vstup je voľný.
PIATOK 11. NOVEMBRA 2022 O 16:30, Nadácia Polis
Vysielať budeme aj online. Sledujte nás na www.youtube.com/nadaciapolis
Hostia:
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív
Katarína Medveďová Ovečková, lektorka varenia, žurnalistka a autorka projektu Cookučka, venuje sa zážitkovému vzdelávaniu v oblasti stravovania a popularizácii zdravej stravy v školách
Jozef Golian – odborník v oblasti bezpečnosti a kontroly potravín, potravinových systémov, osobnosť potravinárstva za rok 2021 a podpredseda Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied.
Ján Pátek, komunikačný manažér Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku
Moderuje: Martin Staňo
Podujatie organizuje Europe Direct Žilina v spolupráci s Nadáciou POLIS.