PODUJATIE ZRUŠENÉ z dôvodu choroby.
Diskusia o tom, ako by mal vyzerať náš potravinový systém, o ekologickom hospodárení, udržateľnej produkcii zdravých a bezpečných potravín, o tom, či vieme zabezpečiť potravinovú sebestačnosť v Európe, na Slovensku. Rozprávanie aj o pôde ako zdroji nášho zdravia – kedy orať a kedy použiť bezorbovú technológiu, ako z vypestovaných potravín pripraviť hodnotné jedlo. Diskusia aj o tom, či dokáže EÚ a jej politiky pružne zareagovať na krízové situácie pri získavaní potravinárskych komodít.
Vstup je voľný.
PONDELOK 20. JÚNA 2022 O 17:00, Nadácia Polis
Vysielať budeme aj online. Sledujte nás na www.youtube.com/nadaciapolis
Hostia:
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív
Katarína Medveďová Ovečková, lektorka varenia, žurnalistka a autorka projektu Cookučka, venuje sa zážitkovému vzdelávaniu v oblasti stravovania a popularizácii zdravej stravy v školách
Radoslav Židek, odborník na výživu, stravovanie seniorov, nové skupiny potravín známe ako new food, súdny znalec v odbore potravinárstva, SPU Nitra
Moderuje:
Ladislav Miko, vedec, pôdny biológ, ekológ, vysokoškolský pedagóg, poradca súčasnej ministerky životného prostredia ČR, do konca roka 2021 vedúci Zastúpenia EK na Slovensku
Ladislav Miko, vedec, pôdny biológ, ekológ, vysokoškolský pedagóg, poradca súčasnej ministerky životného prostredia ČR, do konca roka 2021 vedúci Zastúpenia EK na Slovensku
Podujatie organizuje Europe Direct Žilina v spolupráci s Nadáciou POLIS.