Galéria

Prinášame Vám fotogalériu a záznam z podujatia.

Zdroj: Nadácia Polis

Fotografie: Richard Kohler

Diskusia o tom, ako by mal vyzerať náš potravinový systém, o ekologickom hospodárení, udržateľnej produkcii zdravých a bezpečných potravín, o tom, či vieme zabezpečiť potravinovú sebestačnosť v Európe, na Slovensku. Rozprávanie aj o pôde ako zdroji nášho zdravia – kedy orať a kedy použiť bezorbovú technológiu, ako z vypestovaných potravín pripraviť hodnotné jedlo. Diskusia aj o tom, či dokáže EÚ a jej politiky pružne zareagovať na krízové situácie pri získavaní potravinárskych komodít.
 
 
Vstup je voľný. 
 
PIATOK 11. NOVEMBRA 2022 O 16:30, Nadácia Polis
 
Vysielať budeme aj online. Sledujte nás na www.youtube.com/nadaciapolis
 
Hostia:
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív
 
Katarína Medveďová Ovečková, lektorka varenia, žurnalistka a autorka projektu Cookučka, venuje sa zážitkovému vzdelávaniu v oblasti stravovania a popularizácii zdravej stravy v školách
 
Jozef Golian – odborník v oblasti bezpečnosti a kontroly potravín, potravinových systémov, osobnosť potravinárstva za rok 2021 a podpredseda Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied.
 
Ján Pátek, komunikačný manažér Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku
 
Moderuje: Martin Staňo
 
 
 
Podujatie organizuje Europe Direct Žilina v spolupráci s Nadáciou POLIS.